מעוניינים? רוצים לקבל פגישת ייעוץ ראשונית ללא עלות? השאירו פרטים!
איך בונים תהליך יעוץ ארגוני שיהיה נכון לארגון שלכם? למה בכלל לבצע תהליך יעוץ ארגוני ומהן המטרות של יעוץ ארגוני?
יעוץ ארגוני מראה לארגון דרך זווית ראייה חיצונית מה באמת קורה בתוך הארגון. לכל מנהל עסק יש זווית ראיה סובייקטיבית והתפקיד של היועץ הארגוני הוא להראות את התמונה המלאה על הארגון. יועץ ארגוני מבצע אבחון ארגוני. בעצם התפקיד של היועץ זה להיות מראה שלכם שמבקרת ובוחנת את כל התהליכים בחברה. כך שבסוף ניתן להחליט איזה שיטות מתאימות לפיתוח החברה ואיזה לא. כתוצאה, נוצרת תכנית שאנו בוחנים ביחד ומבהירים מה הם האתגרים של החברה כרגע, מה הם הצדדים החזקים ומה הם החולשות, אילו תהליכים ארגוניים נדרש לשפר ואילו תהליכים צריך לשמר. בסוף, אנו בונים תכנית עבודה פרקטית ואפקטיבית שבזכותה אנו משיגים את המטרות לפי העדיפויות שקבענו.
ולהשיג 200% תוצאות ולהפסיק את שחיקת העובדים
אנחנו עובדים עם אלפי ארגונים שמחליטים קודם כל לקדם את האסטרטגיה של החברה וכך משיגים את המטרות הארגוניות אך יחד עם זה יש קשיים רבים עם העובדים. לדוגמא: תחלופת עובדים ועזיבת מנהלים וראשי צוות נהדרים. לפעמים, ארגונים תואנים שעדיף להם להביא כוחות חדשים וללמד אותם מחדש במקום לשמר עובדים.
כיצד עובדים מצטיינים ועובדים ותיקים פתאום עוזבים? פתאום מפסיקים לתרום מעצמם את 1000% כמו תמיד. כי זה לא “פתאום” שהם החליטו לעזוב את הארגון. זה לא “פתאום” שירדה להם המוטיבציה להשיג בשביל החברה. פשוט נמאס להם. כי יום אחרי יום הארגון המשיך להשתנות עד שהפך לשלד ששוחק את העובדים ומונע מהם לתפקד טוב ולתת את המקסימום. בליווי יועץ ארגוני ניתן ללמוד איך להפסיק את השחיקה ולאפשר לעובדים לעבוד בצורה הגיונית יותר שמאפשרת להתנהל איתה לטווח ארוך וגם להשיג את ה1000% תוצאות שהחברה הגדירה.
מבנה ארגוני של החברה ואסטרטגיה
רק לאחר הגדרת אסטרטגיה ארגונית, והבנה של המרכיבים שלה והגדרת המטרות העומדות בפניה – אפשר להתחיל להגדיר מבנה ארגוני. מומלץ שארגון יבנה באופן תומך ומקדם את האסטרטגיה הארגונית, עליו להגדיר אסטרטגיה זו, לייצר בסיס הסכמה רחב סביבה, ולהתאים גם את יתר פעולותיו לאסטרטגיה זו.
המבנה הארגוני הוא בסיס של הארגון והוא צריך להיות מכוון להשגת המטרות העסקיות של הארגון. אם לא יותאם נכון, הוא הולך לפגוע באסטרטגיה. ואם הם יהיו בקונפליקט, תיפגע היכולת לממש את האסטרטגיה שנבחרה.
כש אנו בונים היררכיה בחברה אנו מייצרים מבנה או ארגון מסוים בחברה, אנו קובעים תפקידים שהעובדים צריכים למלא. כך לכל אחד מעובדי החברה יש דרגה מסוימת הממקמת אות העובד בעמדת עליונות או נחיתות ברמה של פונקציות, אחריות ומנהיגות.
יש כמה עמדות היררכיות המופיעות ברוב הארגונים:
- מנכ”ל / כללי – דירקטוריון – בעלי המניות
- מנהלי מחלקות
- מפקחים
- אופרטורים